Uudised

Pärnu rannarajoonis valmis täisautomaatne tennise iseteenindusväljak

10.07.2020

Juuli alguses avab Pärnu rannarajoonis kõigile tennisehuvilistele uksed uudne täisautomaatne tenniseväljak. Väljaku teeb eriliseks see, et väljak on algusest lõpuni arendatud iseteeninduslikku kontseptsiooni silmas pidades. Samuti on väljakul kasutatud mitmeid nutikaid lahendusi, mis lubavad väljakut broneerida, selle eest maksta ja seda kasutada täiesti autonoomselt ilma kohapealse personalita.

Väljak on arendatud koostöös start-up`iga MyGames, kelle eesmärk on pakkuda väljaku omanikele mugavat väljakute administreerimist ja igapäevaste tegevuste haldamist. MyGames lahendus aitab märgatavalt vähendada väljakuomanike kulusid administreerimisele ja turundusele, tagades suurema nähtavuse ja väljakute parema täituvuse. Lahendus hoiab kokku ka mängijate väärtuslikku aega, mis muidu kuluks vaba tenniseväljaku otsimiseks.

„See projekt äratas meis kohest huvi, sest innovatsioon ja tulevikutehnoloogiad on meid alati paelunud,“ ütles Janno Metsa, AS SA.MET strateegia- ja arendusjuht. SA.MET on sportimist toetanud varemgi. „Ehitusettevõttena oleme küll materiaalse keskkonna loojad, kuid kõige selle juures oleme alati tähtsaks pidanud inimesi, sealhulgas tervislikku eluviisi ja sportimist,“ märkis Metsa. MyGames toetamise kasuks rääkis ka see, et projekti laiem eesmärk ja visioon ühtivad väärtustega, mida AS SA.MET endas kannab. Nendeks on ausus ja usaldus, pikaajalistele koostöösuhetele orienteeritus, paindlikkus ja uuendusmeelsus.

Otsus MyGames iseteenindusväljakusse investeerida võeti vastu ühehäälselt. „Lisaks ehituslikule põhitegevusele vaatame me tegelikult pidevalt ringi ja otsime huvipakkuvaid investeerimisobjekte, “ sõnas Janno Metsa, lisades, et tenniseväljak ei ole ainuke, millesse nad viimase aasta jooksul investeerinud on, näiteks omandasid nad aasta alguses vesiniku tootmise ja -tankla arendusprojekti. Investeerimisobjektide valikul võetakse arvesse nende potentsiaali, innovaatilisust, keskkonnasõbralikkust, automatiseerimisvõimalust ja tulevikutehnoloogiaid.

Lisaks tenniseväljaku arendamisele investeeris AS SA.MET 100 000 eurot MyGames broneerimiskeskkonna väljaarendamisse. „Iseteenindusväljak on vaid üks osa MyGames suurest plaanist. Julgeks isegi öelda, et tegemist võib olla tennisemaailma raputava visiooniga, lisaks on MyGames`i puhul tegemist kogemustega meeskonnaga, kes seda asja ajab, mistõttu olime valmis neisse laiemalt investeerima,“ kommenteeris Metsa, täpsustades, et ka vastvalminud MyGames tenniseväljaku broneerimine hakkab käima just sellestsamast keskkonnast.

„Meil on väga hea meel, et AS SA.MET meisse usub ja meie plaanidega kaasa on tulnud. Näeme selgelt, et see koostöö on juba toonud meile väga palju kasu, hindame SA.METi kvaliteeti ja panust,“ ütles Margus Randmäe, MyGames tegevjuht.

„Tegemist on esimese demoväljakuga, mis annab meile võimaluse loodavaid lahendusi reaalselt testida,“ kirjeldas Randmäe. „See on justkui katselabor, kus me katsetame kõike, mida annab teha ühe tenniseväljaku efektiivsemaks muutmiseks,“ lisas ta, täiendades, et MyGames visioon on muuta tennisemaailm kasutajasõbralikumaks, alustades mänguaja otsimisest ja broneerimisest, lõpetades väljaku kasutamise ja sellele hinnangu andmisega. „Meie nägemuses peaksid saama lihtsalt ja mugavalt tennist mängida kõik, kes seda soovivad. Soovime tuua tennisemängu ka uutele harrastajale lähemale ning muuta tennisemängu sõna otseses mõttes kättesaadavamaks,“ võttis Randmäe lühidalt kokku, miks MyGames aasta tagasi loodi.

MyGames broneerimissüsteem on uudne lahendus tenniseväljaku leidmiseks, mis katab tervet Eestit ja koondab tänaseks juba üle 135 tennisekeskuse ja 350 tenniseväljaku. Enamasti käib tenniseväljakute broneerimine iga väljaku puhul eraldiseisvalt telefoni või e-posti teel, see on aga tülikas, kuna puudub ülevaade vabadest aegadest. MyGames broneerimissüsteem toob ühte kohta kokku kõik tenniseväljakud. Hetkel saab broneerimissüsteemist juba vaadata keskuste asukohti. Tulevikus hakkab saama MyGames broneerimissüsteemi abil broneerida ka tennisemänguks sobivat väljakut mängijale sobival ajal ja kohas ning kohe selle eest tasuda. Broneerimissüsteem on kasutatav nii nutiseadme kui arvutiga.

Vaba tenniseväljaku leidmiseks on MyGames broneerimissüsteemis mitmeid võimalusi. Väljakut saab otsida nii asukoha, väljakukatte, sise- ja välisväljaku järgi filtreerides kui ka kuupäeva ja kellaaja alusel. MyGames broneerimiskeskkonnast võib leida ka selliseid väljakuid, mille olemasolust paljud mängijad teadlikud ei ole, eriti siis, kui mänguvõimalust otsitakse näiteks teises linnas puhkusel olles. Nii saavad kõik soovijad kokkuvõttes mängida rohkem tennist, tenniseväljakud leiavad aga rohkem mängijaid.

MyGames täisautomaatne tenniseväljak asub Pärnu rannapiirkonnas hotell Strandi ja Pärnu Tennisekeskuse vahetus läheduses, aadressil Viire 2.

MyGames väljak on loodud iseteenindava väljaku põhimõttel, kasutatud on täisautomaatseid, kauakestvaid ja energiasäästlikke lahendusi. Väljakul on unikaalne TopClay tenniseväljaku kate, mis on omaduste poolest sarnane saviliivaväljakuga, kuid kuivab kiiremini ja ei vaja iga-aastast rekonstrueerimist. Tenniseväljaku broneerimisel saab broneerija endale unikaalse koodi, mis avab ühtlasi väljaku väravad. Koos värava avamisega süttivad õhtuhämaruses ka väljakut valgustavad led-tuled, mis on mõeldud spetsiaalselt spordiväljakutele.

Kogu väljaku kasutamine ja läbipääsusüsteemid on tehtud niivõrd mugavaks, et klient saab soovi korral täiesti kontaktivabalt tennist mängida. Väljakule on integreeritud ka nutikas kaamerasüsteem, mis valvab objekti ning ühtlasi ka soovi korral salvestab mängu ning võimaldab seda internetis üle kanda.

Täisautomaatne tenniseväljak avatakse tenniseharrastajatele juuli alguses, et muuta juba sel suvel tennise mängimine kättesaadavamaks nii kohalikele pärnakatele kui suvepealinna külastavatele turistidele. Tulevikus on sarnaseid väljakuid plaanis rajada veelgi.

Kõik uudised