Uudised

Lillepargi Kodude esimene maja valmis, peagi algab teise etapi ehitus

16.11.2020

Aasta alguses käivitunud Lillepargi Kodude rajamine on jõudnud esimese verstapostini, mil valmis esimene maja aadressil Lina 18b. Tänaseks on alustatud teise etapi ettevalmistustöödega, uus kortermaja peaks elanike sissekolimiseks olema valmis täpselt aasta pärast, 2021. aasta sügisel.

Vastvalminud Lina 18b majas on kokku 28 korterit. Korterid on 1-4toalised ja kaasaegse planeeringuga, suuruses 32,7-84,5 m2. Majas on lift. Korterites on kolmekordsed PVC pakettaknad, sundventilatsioon ja ruumipõhiselt reguleeritav vesipõrandaküte. Põrandaid katab 3-lipiline naturaalparkett. Vannitoa seinad ja põrandad on kaetud keraamiliste plaatidega. Hubase soojuse vannitubades tagab elektripõrandaküte. Maja energiamärgis on B.

Kortermaja juurde on rajatud tõkkepuuga avanevad parkimisalad. Maja juurde kuulub veel ka mänguväljak, panipaigad ja ühine ratta- ja lapsevankrite hoiuruum. Maja välisukse avamine käib korterist fonolukuga. Kinnistule on paigaldatud kaameravalve, mis tagab turvalisuse 24-7.

Lina 18b müügiga alustati samal ajal kui ehitustöödega ehk käesoleva aasta jaanuaris. Hetkel on müümata veel 3 korterit, neist üks on broneeritud. „Natuke olime ka ise äraootaval seisukohal, milline huvi korterite vastu olema saab,“ kommenteeris Janno Metsa, AS SA.MET strateegia- ja arendusjuht. Metsa sõnul kevadine eriolukord siiski Lillepargi arendust märkimisväärselt ei mõjutanud. Kõik tööd said tehtud plaanipäraselt ja ka ostjate huvi kahanemist ei täheldatud. „Arvestades seda, et müük oli üle ootuste hea, julgeme väita, et suudame klientidele pakkuda ootuspärast toodet,“ sõnas Metsa, täiendades, et mugavustsooni kinni ei jääda ja igal uuel arendusobjektil üritatakse alati sinna integreerida ka midagi innovatiivset ja uut. Näiteks on Lina 18b maja üks liftišahti külgedest klaasist, mis toob trepikotta juurde hubasust ja avarust, sealhulgas sobib ka neile, kellele kinnised liftid muidu hirmutavad on tundunud.

Lina 18b sobib oma arhitektuurselt lahenduselt hästi ümbritsevasse rahulikku ja rohelisse aedlinnamiljöösse. Järgmisel aastal on plaanis välja ehitada ka Lillepargi Kodude teine etapp, mille aadressiks on Lina 18a. Arvestades head asukohta nii transpordiühenduse mõttes kui ümbruskonna osas, on tegemist ideaalse elukeskkonnaga noortele Pärnu peredele ja inimestele, kes soovivad kaasaegset kodu nautida Räämale iseloomulikus rahulikus keskkonnas.

Lillepargi korterite müügiga tegeleb Kinnisvaraekspert. Kes soovib veel viimaseid kortereid vaatama tulla, siis tuleb ühendust võtta Kinnisvaraeksperdi maakleritega ja kindlasti kokku leppida külastusaeg. Soovi korral saab infot juba ka teise Lillepargi maja kohta, kus on veel praegu võimalus ise kaasa rääkida nii ruumiplaneeringu kui materjalide osas, et luua endale päris oma nägu kodu. Lillepargi Kodude teise maja ehitus algab 2021. aasta alguses ja see on plaanis valmis saada järgmise aasta sügiseks.

Lillepargi Kodude ehitaja ja arendaja on AS SA.MET, kes on ehitusturul tegutsenud juba ligi 30 aastat. Viimased viis aastat oleme olnud aktiivsed ka korterelamute arendamise valdkonnas, mitmekesistades Pärnu kohalike elanike elukohavalikuid. Meil on hea meel, et oleme aastate jooksul loonud uue kodu juba ligi 150 Pärnu perele.

Loe Lillepargi arenduse kohta lähemalt ja tutvu vabade korteritega: https://www.lillepargi.ee

Kõik uudised