Uudised

Pärnu linna kerkib kaasaegne päikesepaneelidega kortermaja

15. veebruar 2017

2016. aasta keskpaigas alustas AS SA.MET Pärnus kinnisvaraarenduse projektiga, mille raames  kerkib Lille tänavale 5-korruselise elamu. Maja teeb uuenduslikuks asjaolu, et nii suurt kortermaja pole Pärnusse ammu ehitatud, lisaks sellele on uus elamu suunatud peaasjalikult kohalikule elanikule.

Lille 55 korterelamu pidulik nurgakivi asetamine toimus 27.10.2016, sündmusel osales ka linnapea Romek Kosenkranius, kes oli Pärnu kohalikule elanikule suunatud kinnisvaraturu elavnemise osas väga positiivselt meelestatud. “Viimati kerkis nii massiivne kortermaja 2005. aastal Papiniidu rajooni. See on märk sellest, et meie kinnisvaraturg kosub,” ütles linnapea.

„Uue kortermaja ehitamine Lille tänavale on meie ettevõtte jaoks väga oluline ja tähenduslik projekt“, lisas korterelamu arendaja AS SA.MET juhataja Janus Metsa. „Pärnu kohalik kinnisvaraturg on meie südameasi, kuna oleme Pärnu ettevõte ja hoolime kohaliku elaniku elukvaliteedist. Korterite eelbroneerimine ja müük on läinud oodatust edukamalt, tänaseks on leidnud omaniku juba 54% korteritest, mis näitab, et selline korterelamu oli Pärnusse väga oodatud“, sõnas Janus Metsa.

Lähitulevikus on AS SA.METil soov Ülejõe piirkonda veelgi edasi arendada. Plaanis on ehitada veel üks korterelamu, lisaks arendada välja terviklik elukeskkond koos kergliiklusteede ja laste mänguväljakutega. „Soovime panustada Pärnu linnaruumi arengusse ja elukeskkonna kvaliteeti ning läbimõeldud kinnisvaraarendus on osa sellest plaanist,“ märkis Metsa. Ülejõe on linnale lähemal, kui me sageli arvame. Suurepärane asukoht aitab kogu pere jaoks ühendada nii töö kui ka vaba aja veetmise, olles lasteaiast, koolist, bussipeatustest, jõeäärsest puhkealast ning linnasüdamest vaid väikese jalutuskäigu kaugusel.

Lille 55 majas valmivatest korteritest pea poole moodustavad 3-4toalised korterid, mis on ideaalsed ka suurematele peredele. Lisaks sellele paigaldatakse esimesena Pärnu korterelamutest Lille majale päikesepaneelid. Koos soojatagastusega ventilatsiooni ja vesipõrandaküttega saab sellest üks soodsamate ülalpidamiskuludega kortermaju.

Lille korterelamu valmib sügisel 2017. Hoone arhitekt on Anne Vaisma.

Kõik uudised