Uudised

Lähiaastatel kerkib Ülejõele uus kaasaegne elurajoon

10.12.2020

Ülejõest on saanud üha eelistatum elukohavalik kohalike pärnakate seas. Lähiaastatel muutub see piirkond veelgi atraktiivsemaks, sest Niidu ja Oja tänava nurgale kerkib kuuest kortermajast koosnev kaasaegne ja terviklik elurajoon. Tegemist saab olema uutmoodi linnakuga, kus on rõhku pööratud nii moodsatele mugavustele kui ka nutikalt planeeritud linnaruumile. 3-5 aasta perspektiivis on plaanis välja arendada terviklik elukeskkond, kuhu on integreeritud targale linnale omased lahendused ja kus jätkub tegevust nii suurtele kui väikestele.

Uued kodud kuni 160 perele

Niidupargi kinnistu piirneb ühelt poolt Niidu maastikukaitsealaga, kus asub vana parkmets. Siit võib leida nii haruldast lammimetsa kui rohkelt eri linnuliike. Väärtust lisab ka see, et kohe läheduses on Pärnu jõgi, Jaansoni terviserada, mitmed suured tööandjad ja ka Pärnu Haigla, samuti hea infrastruktuur.

Järgmise 5 aasta jooksul kerkib Niidupargi rajooni 6 kortermaja, kus leiavad endale uue kodu kuni 160 Pärnu peret. „Niidupargi kinnistu võlus meid eelkõige oma suurepäraste võimalustega,“ kommenteeris Janno Metsa, AS SA.MET strateegia- ja arendusjuht. „Ühtepidi on tegemist loodusele lähedal asuva kinnistuga. Teisalt mängis rolli ka kinnistu suurus, mis tähendab, et saame kogu rajooni planeerimisele ja arendamisele läheneda terviklikult ning arendada välja linnaruumi, kus oleks tõepoolest mõnus elada, koos kõigi kaasaegsete mugavustega“ täpsustas ta.

Niidupargi elurajooni sihtgrupiks on nii lastega pered, spordiharrastajad kui ka juba veidi eakamad inimesed. Muuhulgas on kavas kinnistule ehitada mängualad erinevas vanuses lastele, välitreeningala ja puhkekohad, kus oleks niisama mõnus jalga puhata.

Räämast on saamas järjest hinnatum elurajoon

„Näeme üha suurenevat trendi, et Räämast on saamas linnaosa, kuhu täna paljud Pärnu kohalikud pered kolivad,“ ütles Metsa. „Oleme varasemalt arendanud paar objekti Lina ja Lille tänava kanti ning ka Oja tänavale ja need kõik on saanud väga suure huvi osaliseks,“ nentis Metsa, tõdedes, et Pärnus on jätkuvalt kohalikele elanikele suunatud uute korterite defitsiit.

„Tulevikus võiksime rääkida ehk ka sellest, et Niidupargi rajoonis oleksid kohapeal olemas näiteks autode elektrilaadijad ja miks mitte ka Cleveroni nutipostkastid. Eesmärk on luua ühtne elamukompleks, kus elanikud saaksid nautida moodsaid ja nutikaid lahendusi nii majas sees kui ka selle ümbruses,“ sõnas ta, täpsustades, et Pärnus pole viimase 15 aasta jooksul ühtegi nii terviklikku projekti kinnisvaraarendajate poolt ette võetud.

Tegemist on ühe suurima investeeringuga, mis AS SA.MET viimastel aastatel on teinud. Kogu projekti eeldatav maht jääb hinnanguliselt ligi 16 miljoni euro kanti. „Näeme selle kinnistu omandamises suurt töövõitu, millega meil on käed-jalad tööd täis vähemalt järgmised 5 aastat. Ühtlasi on see meie panus Rääma linnaosa arendamisse laiemalt,“ kommenteeris Metsa.

Kõik uudised