Uudised

SA.MET – 30 aastat ettevõtluses ja koostöös

29.03.2021

Vähe on ettevõtteid, kelle ajalugu oleks sama pikk nagu taasiseseisvunud Eestil. Eesti iseseisvus taastati 1991. aastal. Just samal aastal alustas tegevust ka AS SA.MET, kellel täitub sel aastal 30 tegutsemisaastat.

Oleme algusest peale olnud pereettevõte ja see on meie ettevõtte juhtimist ja tegutsemisvalikuid väga palju mõjutanud. „Võiks öelda, et see on ka üks põhjuseid, miks me oleme jõudnud sinna, kus me täna oleme,“ ütleb ettevõtte asutaja ja juht Janus Metsa. Meie ettevõtlusteekonnal on olnud erinevaid aegu ning kahtlemata on olnud ka selliseid hetki, kus käega löömine ja lihtsama vastupanu teed minek oleks olnud kõige lihtsam, kuid seda me ei ole kunagi teinud. Eks selles on oma osa nii kohusetundlikkusel, vastutusel kui ka paindlikkusel. Ja kindlasti on siin ka kübeke jonnakust.

Oleme vastutustundlik ettevõtja. Peame kinni kokkulepetest ja ootame vastaspoolelt sama.

Partneritega pikaajalise ja usaldusliku koostöö ülesehitamine on olnud üks suurematest fookustest, mis meil ettevõttena on kõik need aastad olnud. Oleme pakkunud ehitusteenust paljudele äriklientidele, kes vajavad meie oskuseid ja tuge, et igapäevaselt oma põhiärile pühenduda.

Viimastel aastatel on sellele järjest jõulisemalt lisandunud ka kinnisvaraarenduse valdkond, kus lõppkliendiks on eratarbijad, kellele tahame samuti pakkuda enamat kui lihtsalt uue viimistlusega kodu.

Ehitusettevõtjana on meie vastutus mõelda ka inimestele, kes hooneid kasutavad.

Korterelamute arendamise juures oleme keskendunud tervikliku elukeskkonna loomisele, et kodu ei algaks korteriuksest, vaid kaugemalt. Näiteks oleme loonud meie arendatud majade ümbrusse funktsionaalsed haljasalad, kust leiab sobiva nurgakese nii noor kui vana ning kus tegevust jagub ka lastele. Samuti oleme põhjalikult läbi mõelnud selle, kuidas tagada turvalisus ning kuhu paigutada jalgrattad, lapsevankrid jne. Tulevikus plaanime suuremalt panustada ka linnaruumi arendamisse tervikuna, luues elurajoone, mis oleksid targa linnaruumi üks osa ja kus on tõepoolest hea elada.

Hetkel töötame juba järgmise 5 aasta eesmärkide saavutamise nimel.

Lisaks ehitustegevusele oleme viimastel aastatel märkimisväärselt tegelenud ka tulevikku investeerimisega. Ehitustegevuses soovime keskenduda mitte kvantiteedile, vaid kvaliteedi tõstmisele. Samal ajal oleme avatud ka uutele suundadele, nähes potentsiaali ja kasvuvõimalust tänaseid tegevusi toetavates suundades. Väärikas vanus on meid tegevuses kõvasti karastanud ja iga kogemus on meile midagi õpetanud. „Hetkel võib öelda, et ettevõte on hästi kapitaliseeritud ja oleme pidevalt uute suundade ja investeerimisvõimaluste otsinguil. Jätkame planeeritud kursil ja erinevalt mitmetest teistest sektoritest, kus ettevõtjad on sunnitud olema pausil, on meie tegevus pigem arengufaasis,“ ütleb kommentaariks Janno Metsa, meie strateegia- ja arendusjuht, kes igapäevaselt tegeleb ettevõtte arendustöödega ning uute võimalike investeerimisobjektide leidmisega.

Meie fookuses on projektid, kus märksõnadeks on uuendusmeelsus, automatiseerimine, roheenergia ja tark linn.

Viimase 5 aasta sees oleme investeerinud mitmesse tarkvaraarenduseprojekti, üks neist on SA.MET-i tütarettevõttest välja kasvanud teenuste haldamise tarkvara THS ja teine on tenniseväljakute broneerimissüsteem, mille eestvedajaks on start-up MyGames. Eelmisel aastal omandasime vesinikutankla ja tootmisjaama arendusprojekti, mis on kindlasti üks oluline osa tuleviku energiapoliitikast. Loodame väga, et meie abiga õnnestub Eesti esimene vesiniku tootmisjaam ja tankla avada just Pärnus.

Usume, et automatiseerimine ja keskkonnasääst on kindlad suunad, kuhu ettevõtted praegu liiguvad, ja selles suunas peab liikuma ka traditsiooniline ehitusvaldkond. Seda kõike peegeldab ka meie värske kodulehe slogan – puhtama tuleviku ja parema elukeskkonna heaks.

Uuenenud SA.MET-i kodulehekülg ja bränding on kantud ajaloolisest vanusest ja koostööst. Sõnum KOOSTÖÖS 30 AASTAT ütleb selgelt välja meie kõige olulisema väärtuse, milleks on koostöö nii ettevõtte siseselt kui ka meie klientidega.

Me ei oleks täna seal, kus me oleme, kui ei oleks meie pikaaegseid kliente ja pühendunud töötajaid. Just koostööle mõeldes sündiski värske juubelibrändingu kontseptsioon, et tänada kõiki osapooli, ilma kelleta meie ettevõtte edulugu ja edasine areng ei oleks võimalik.

SA.MET AS, aastast 1991

Kõik uudised