Uudised

Teine ehitusetapp Niidupargi elurajoonis on alanud

06.12.2023

Pärnus Niidu pargi ääres asuv Niidupargi elurajoon on ehitusega jõudnud teise etapini. Novembris algasid objektil kaeve- ja pinnasetööd. Vaiamasin peaks alustama veel 2023. aasta sees ning kevadeks valmivad teed ja platside alused.

Hetkel on sõlmitud kokkulepped järgmise kolme kortermaja vaia, pinnase- ja planeerimistöödeks. Kavas on ära teha vee-, kanali-, sadevee-, kütte-, side- ja elektrivarustuse liitumised ning kaalutakse vundamenditöödega alustamist.

„Ehitustööde käik sõltub ka esimese etapi korterite müügist ja nõudlusest uute kodude järele Pärnus,“ ütleb SA.METi juhatuse liige ja kinnisvara arendusjuht Janno Metsa.

Niidupargi elurajoon

Niidupargi elurajooni tuleb kokku 6 kortermaja. Valminud on Oja 71 ja Niidu 1c. Elurajooni lõplik valmimine on planeeritud 2026. aastasse.

Hetkel on saadaval veel viimased korterid Niidu 1c majas ja käimas on 6-korruselise Oja 69 korterelamu ehitus ja müük, mis valmib 2024. aasta kevadeks. Sellega saavad Niidupargi esimese etapi ehitus- ja haljastustööd valmis.

Teises etapis tuleb Niidupargi elurajooni veel kolm uut kortermaja. Esimesena valmib 5-korruseline Niidu 1b, mis tuleb Niidu 1c kõrvale, teisele poole Rääma oja. Seejärel valmib 4-korruseline Niidu 1a ja viimasena 3-korruseline Niidu 1.

Esimeses etapis ehitati uued kodud kokku 68-le Pärnu perele. Järgmises etapis lisandub veel 58 korterit.

Teise etapi käigus valmib ka kergliiklustee ja avalik parkla

Niidupargi teise etapi raames rajatakse Rääma tänava äärde avalik parkla, mida saavad kasutada ka Niidupargi elanike külalised.

Samuti valmib kergliiklustee, mis ühendab Rääma ja Oja tänava. Lisaks tuleb elurajooni ja Niidu pargi vahele jalgtee koos jalakäijatele mõeldud sillaga üle Rääma oja.

Lisaks juba valminud mänguväljakutele lisandub Niidupargi õuealale teises etapis veel mitu uut mänguala, kus jagub tegevust nii suurtele kui väikestele.

Uued A-energiaklassi majad

Niidupargi kortermajad on uuenduslikud, energiasäästlikud ja läbimõeldud planeeringuga. Kõigile Niidupargi majadele paigaldatakse katusele päikesejaam, mis aitab igakuiseid kulusid veelgi vähendada. Majade energiaklass on A.

Niidupargi korterid on avarad ja läbimõeldud planeeringuga. Korterites on kolmekordsed aknad, kõrged laed, sundventilatsioon ja reguleeritav põrandavesiküte. Korterid on 1-4toalised ja igal korteril on oma rõdu või terrass. Korterile lisaks on võimalik osta panipaik ja parklakoht tõkkepuuga parklas.

Turvatunde hoidmiseks on majade juures videovalve. Elanike parkimiskohad asuvad tõkkepuu taga, mida saab avada nii puldist, mobiilist kui ka automaatse autonumbri tuvastuslahendusega. Uuenduslik on ka fonosüsteem, mida saab juhtida distantsilt ja telefoni äpiga, ilma kodus olemata.

Niidupargi on hinnatud ja kiiresti arenev piirkond, kus ühelt poolt on mõnus elukeskkond, teisalt aga on siin läheduses palju suuri tööandjaid ja ka bussiühendus kesklinnaga on väga hea.

Niidumetsa bussipeatus asub elurajoonist praktiliselt üle tee, 100 m kaugusel. Lähedal on Pärnu jõgi, Jaansoni rada, Rääma looduskaitseala, toidupoed, koolid ja lasteaiad. Rohelust lisab kohe kõrval asuv Niidu park, kust leiab vanametsade vääriselupaigad.

 

Tutvu Niidupargi elurajooniga: www.niidupargi.ee

Kõik uudised