Uudised

Niidupargi II etapi esimeses kortermajas peeti sarikapidu

29.08.2024

29. augustil toimus Niidupargi elurajoonis Niidu 1b sarikapidu. Samal ajal avati uue korterelamu müük. Niidu 1b majja tuleb 24 korterit ja korterelamu saab sissekolimiseks valmis 2025. aasta kevadel.

Niidupargi elurajoon on üks suurimaid terviklikult välja arendatavaid uusarendusi Pärnus. Elurajooni on planeeritud kuus kortermaja, millest esimeses etapis said valmis Niidu 1c, Oja 71 ja Oja 69. Elurajooni lõplik valmimine on plaanitud 2026. aastaks.

SA.MET AS juhatuse liikme ja kinnisvara arendusjuhi Janno Metsa sõnul edeneb ehitus plaanipäraselt. Nii nagu esimeses etapis, lähenetakse ka teises etapis elamute arendamisele terviklikult. Lisaks kortermajadele rajatakse elurajooni haljastus, mänguväljakud ja puhkealad. Samuti valmivad kergliiklusteed ja avalik parkla Niidupargi Rääma tänava poolsesse otsa.

Niidupargi elurajooni vastu on suur huvi

Metsa sõnul tuntakse Niidupargi elurajooni vastu suurt huvi, sest inimesed otsivad Pärnusse kaasaegset elupinda mõistliku hinnaga.

“Eriti hästi on näha, et inimesed on aktiveerunud just nüüd suve lõpus ja sügise alguses, mil tullakse tagasi puhkustelt. Viimase kuu jooksul on pea iga nädal toimunud mõni müügitehing ja mitmed kliendid ootavad laenuotsust,” ütleb Metsa, lisades, et piiratud koguses vabu kortereid on saadaval veel ka Oja 69 ja Niidu 1c majades, kuhu saab kohe sisse kolida.

Niidupargi elurajoonis on teadlikult hoitud hinnataset pärnakatele jõukohasel tasemel. “Kui võrrelda uusarendusi Pärnus, on Niidupargi elurajoonis üks madalamaid ruutmeetri hindu. Arvestades tänast majanduskeskkonda, ei prognoosi me korterite hinna langemist. Pigem võib tulevikus olla vaja hindu ülespoole korrigeerida, arvestades riigi poolt välja kuulutatud maksutõuse,” kommenteerib Metsa.

Uus Pärnu sild toob kesklinna 1,5 km lähemale

Niidupargi elurajoon asub Räämal, Niidu parkmetsa kõrval. Järgmisel aastal valmiv Pärnu uus sild toob kesklinna Niidupargile 1,5 km võrra lähemale, muutes kesklinna jõudmise veelgi mugavamaks.

„Ülejõe piirkond on hinnatud elukoht, sest siin on hea transpordiühendus ning lähedal asuvad suured tööandjad, haigla, kutsehariduskeskus, koolid, lasteaiad ja poed,“ toob Metsa välja.

Elurajoonist leiab nii väiksemaid külaliskortereid kui ka suuremaid perekortereid. „Eriti hästi sobib see piirkond lastega peredele. Niidupargi õuealal on puhkepingid, pinksilaud ja mänguväljakud, mis toob naabrid kokku ja seob elurajooni üheks tervikuks. Samuti oleme iga maja juurde paigaldanud jalgrattahoidlad, sest Pärnus on mugav liigelda jalgrattaga,“ toob Metsa välja Niidupargi eeliseid.

Uued kergliiklusteed ja parkla

Teise etapi raames rajatakse Niidu tänava äärde kergliiklustee, mis ühendab Rääma ja Oja tänava ja avab ligipääsu Pärnu jõe äärsele Jaansoni terviserajale.

„Siit on väga mõnus minna hommikusele jooksu- või kõnniringile ja miks mitte sõita rattaga randa või tööle,“ ütleb Metsa.

Samuti valmib Rääma oja äärde väike metsarada, mis liidab elurajooni Niidupargi parkmetsaga. Teise etapi lõpuks valmib Rääma tänava äärde avalik parkla, mida saavad kasutada Niidupargi elanike külalised.

Mugavad ja energiasäästlikud kodud

Niidupargi kortermajad on A energiaklassiga, kaasaegse viimistlusega ja mugava vesipõrandaküttega. Majade katustele on paigaldatud päikesepaneelid ja kortermaja ees on elektriautode laadimisjaamad. Majades on lift ning korterile lisaks saab osta isikliku parkimiskoha ja panipaiga.

Niidupargi elurajooni arendaja on Ülejõe Arendused OÜ ja ehitaja SA.MET AS, kellel on 30 aastat kogemust ehitusalal. Majade autor on arhitekt Anne Vaisma, kes on elurajooni planeerimisel lähtunud ühtsest tervikust.

Nutikad lahendused korteris ja õuealal

Niidupargi elurajoonis on kasutusel mitmeid nutikaid lahendusi. Välisukse fonolukk edastab korteris asuvale displeile pilti ja heli.  Kortermaja välisust saab nutiseadme abil ka kodust eemal olles avada.

Kortermaja juurde kuuluvale parkimisalale pääseb ligi tõkkepuuga, mis avaneb mugavalt autonumbrituvastusega. Elektriauto laadimise eest saab mugavalt maksta koos kommunaalarvega jne.

3D ilupilt 2025 a. valmivast Niidu 1b kortermajast

Niidu 1b

  • 5 korrust
  • 24 1-4toalist korterit
  • Igal korteril rõdu või terrass
  • Viimase korruse korteritel kliimaseadme valmidus
  • Osadesse korteritesse võimalik ehitada saun
  • Energiaklass A
  • Ruumipõhiselt reguleeritav vesipõrandaküte
  • Soojustagastusega ja eelsoojendusega sundventilatsioon
  • Interaktiivne fonosüsteem maja välisukse avamiseks
  • Lift
  • Korterite hinnad al 91 000 eurot
  • Valmib 2025. a kevadel

Tutvu uute kodudega www.niidupargi.ee.

Niidupargi elurajooni müügiga tegeleb Kinnisvaraekspert.

Kõik uudised