Uudised

AS SA.MET tähistab 25. sünnipäeva

6. oktoober 2016

1991. aastal tegevust alustanud ja algusaastatel põhiliselt hoonesiseste tehnosüsteemide ehitusele ning betoonitöödele spetsialiseerunud alltöövõtjast on kahekümne viie aastaga arenenud kaasaegne ehitusettevõte, kes tegeleb viies tegevusvaldkonnas: tanklate ja teenindusjaamade ehitus, hoonesiseste tehnosüsteemide ehitus, betoonitööd, peatöövõtt ja kinnisvaraarendus.

“Alustasime tegevust ajal, mil telefonikõne vabas looduses või näiteks puldist avanev garaažiuks kuulusid pigem ulmevaldkonda,” meenutab AS SA.MET juhataja Janus Metsa. Ehitusvaldkond on veerandsaja aastaga teinud läbi suure arengu. Füüsikareeglid ja ehituse põhitõed on loomulikult endised, kuid näiteks kasvõi erinevate materjalide kättesaadavus annab täna nii tellijale kui ehitajale oluliselt vabamad võimalused. “Tänu tehnoloogia arengule on ehitustööde efektiivsus, maht ja kiirus kasvanud tasemeni, millest üheksakümnendate alguses ei osanud unistadagi,” sõnas Metsa.

Majanduslikult on ettevõte nautinud nii ehitusturu kuldaegu, kui karastunud majanduskriisides. Suurim aastakäive on olnud ca 6,4 miljonit eurot (100 miljonit krooni) ja töötajate arv on ulatunud 100ni. Täna annab AS SA.MET tööd 45le inimesele. “Ajad on erinevad, tuleb olla paindlik ja muutustega kohaneda. Kuid on põhimõtteid, millest me ei ole kunagi taganenud,“ lausus Metsa. “Just tööde kvaliteet, alati ajagraafikus püsimine, suutlikkus ning pikaajalised usaldusväärsed suhted on nendeks väärtusteks, mida koostööpartnerid meie juures hindavad,” arvas ettevõtte juhataja.

Tulevikuplaanidest rääkides mainis Janus Metsa, et kuigi AS SA.MET on ehitusettevõttena pigem materiaalse keskkonna looja, peab ettevõte väga oluliseks ka inimesi, kes loodut kasutama hakkavad. “Iga objekt on meie jaoks oluliselt enam, kui hoolikalt projekteeritud ja kvaliteetselt teostatud inseneritöö. Soovime luua täisväärtuslikku elukeskkonda, mugavaid ja täpseid ruumilahendusi teenindus-, tööstus- jm valdkonna ettevõtjatele ning läbimõeldud ja kasutajasõbralikke ühiskondlikke hooneid. Lisaks väärtustame inimeste tervist, toetades näiteks jooksu- ja kepikõnniüritusi, samuti terviseradade ja tennise arengut.”

AS SA.MET võtab 25. sünnipäevaks kasutusele juubelihõngulise graafika ning tänab koostöö eest kõiki kliente, partnereid ja töötajaid!

Kõik uudised