Uudised

Teistmoodi eriline aasta

Fotod: Raul Mee/Äripäev, Teet Malsroos/Õhtuleht ja Liis Treiman/Postimees

30.11.2018

Hiljuti pidas AS SA.MET oma 27. sünnipäeva. Tähistamiseks oli aga sel korral põhjust rohkem kui kunagi varem – nimelt on sel sügisel tunnustatud meid Konkurentsivõimelisima väike- ja keskmise suurusega ettevõtte tiitliga aastal 2018, Eesti gasellettevõte tiitliga 2019, Äripäeva Ehitusettevõtete TOPi esimese kohaga 2018 ja Äripäeva 2018 Pärnumaa TOPi esikohaga.

Kuigi tiitlite jagamisel võetakse peaasjalikult arvesse eelmist majandusaastat, võiks meie selleaastase auhinnasaju võtta kokku sõnadega „edu ei ole sündmus, vaid protsess“. Jõudmine sinna, kus oleme täna, on võtnud aega ei rohkem ega vähem kui 27 aastat – just nii palju on kulunud õppimisele ja me ei plaani õppimist veel lõpetada.

 

Mis viis eduni

2017. aastal oli meie ettevõtte jaoks tõepoolest erakordne – realiseerusid mitmed olulised projektid, kasvasime kõigis tegevusvaldkondades ja tööde maht oli stabiilselt kõrge terve aasta vältel. Kasvule andsid hoogu ka muud soodsad tegurid – ehitusturu üldine elavnemine, hea ja tugev meeskond ning õigeaegselt tehtud investeerimisotsused.

Kinnisvaraarenduse valdkonnas olime õigel ajal õiges kohas – mitmeaastase töö tulemusena suutsime täita turuniši, kus oli selge defitsiit. 2017. aastal valminud esimese kinnisvaraarenduse kõik 59 korterit müüdi ära juba enne kortermaja valmimist, mis andis meile kindlust, et valitud suunas tuleb kindlasti jätkata.

 

Tulevikuplaanid

Järgmistel aastatel on plaanis jätkata kõigi tänaste tegevussuundadega. Kindlasti jätkame kinnisvaraarenduse valdkonnas, analüüsime võimalikke investeeringuid ja teeme selle pinnalt otsuseid. Otsime pidevalt ka uusi huvitavaid väljakutseid, samuti soovime kasvatada püsiklientide osakaalu meie kliendiportfellis, sest näeme selgelt, et just pikaajalistes kliendisuhetes suudame kliendile pakkuda maksimaalset kasu.

Jätkuvalt investeerime inimestesse ja IT-suunda, sest näeme suurt potentsiaali klassikalise ehitustegevuse integreerimisel erinevate digilahendustega. Püüame ehitust võimalikult kaasajastada ja leida see nišš, kuidas siduda ehitussektor ja IT ning selle sünergia pealt tootlikkust tõsta.

Meie tütarettevõte THS Tarkvara on turule toomas nutikat kommunikatsioonikeskkonda sisseostetavate teenuste haldamiseks, esimesed kliendid juba kasutavad THS-i nimelist tarkvara ja hea meel on tõdeda, et lahendus, mis on kasutatav nii mobiili kui desktopi versioonis, muudab tellija ja töövõtja igapäevase tegevuse oluliselt efektiivsemaks. Huvi selle töövahendi vastu on juba tuntud ka rahvusvahelisel tasandil.

Viimased aastad on olnud pingelised ja töörohked, kuid pingutus on olnud seda väärt.

Oleme tänulikud AS SA.METi meeskonnale ning koostööpartneritele pühendumise ja usalduse eest! Suur aitäh!

 

 

AS SA.MET on 1991. aastal asutatud pere-ettevõte, mis annab tööd ligikaudu 30 inimesele. Ettevõtte väärtusteks on ausus ja usaldus, pikaajalistele suhetele orienteeritus, paindlikkus ja uuendusmeelsus.

2018. aastal pälvitud tunnustused:
1. Konkurentsivõimelisim väike- ja keskmise suurusega ettevõte aastal 2018
2. Tunnistus, Edukas Eesti Ettevõte 2014-2018
3. Äripäeva 2018 Ehitusettevõtete TOPi võitja
4. Diplom Eesti gasellettevõte 2019
5. Äripäeva 2018 Pärnumaa TOPi võitja

Kõik uudised