Uudised

Niidu 1c sarikapeol sai nurgakivi Niidupargi kolmas kortermaja

06.04.2023

06. aprillil toimunud Niidu 1c kortermaja sarikapeo käigus pandi nurgakivi juba kolmandale Niidupargi elurajooni majale, mis tuleb aadressile Oja 69. Kui nii mitmedki kinnisvaraarendused Eestis on majanduse olukorrast tulenevalt ajutiselt peatatud, siis Niidupargi elurajooni ehitustegevus käib plaanipäraselt. 2024. aastaks saab Niidupargis valmis 15 valminud korteri kõrval veel 53 uut kodu.

SA.METi strateegia- ja arendusjuhi Janno Metsa sõnul on ehitushindade kasv ja laenuraha kallinemine viinud selleni, et hetkel on äraootaval seisukohal nii arendajad kui ka ostjad. SA.METi arendusi seisma panna ei plaanita.

„Võrreldes traditsiooniliste arendajatega on meil ehk veidi lihtsam, sest oleme ise nii ehitaja kui ka arendaja rollis. Kogu arendustegevus allub meie kontrollile. Samuti saame me majad valmis ehitada omal jõul ja ei pea selleks kaasama laenuraha,“ ütleb Metsa.

Arvestades tänast seisu kinnisvaraturul, on SA.MET arvestanud varasemast pikemate müügiperioodidega. Samas ei saa öelda, et Niidupargi korterite vastu oleks huvi vähenenud, lisab Metsa.

Niidupargi korterite müügi eest vastutav Janno Peterson Pärnu Kinnisvaraeksperdist kinnitab samuti, et vaatamata võngetele majanduses ja kinnisvaraturul ei ole uute korterite ostmine peatunud.

„Koduostjad teevad otsuseid kaalutletumalt ja arenduse hilisemas faasis. Ostjate koduvalikutes ei ole aga otseseid muutusi näha. Võib-olla 4-toaliste korterite ostjate seas on rohkem peresid, kes seni vaatasid uusi linnalähedasi eramuid. Laenuintresside tõus on pannud neid oma võimalusi ettevaatlikumalt kaaluma,“ ütleb Peterson.

Niidupargi elurajooni valmimistähtajad
Uude Niidupargi elurajooni ehitatakse kokku kuus kortermaja 127 korteriga.

Esimene maja aadressil Oja 71 sai valmis 2022. sügisel ja sinna on uued elanikud juba sisse kolinud. Oja 71 majas asub ka Niidupargi näidiskorter.

Hetkel on võimalik kortereid osta Niidu 1c majja, mis valmib selle aasta sügisel. Peagi avatakse müük ka 2024. a valmivasse 6-korruselisse Oja 69 majja, pärast mida on Niidupargi esimene ehitusetapp valmis ja arendustegevus kolib edasi üle Rääma oja, lähemale Pärnu jõele.

Kogu Niidupargi elurajoon peaks praeguste plaanide järgi valmis saama 2026. aasta alguseks.

Koos kortermajade valmimisega luuakse elurajooni elanikele rohelised õuealad, kus on piknikulauad, puhkepingid, lauatennis ja mänguväljakud. Lisaks ehitatakse Oja ja Niidu tänavate äärde kergliiklusteed.

Kiirelt arenev piirkond Pärnu linnas
Janno Metsa sõnul on Niidupargi puhul tegemist hinnatud ja kiiresti areneva piirkonnaga, kus ühelt poolt on mõnus elukeskkond, teisalt aga on siin läheduses palju suuri tööandjaid ja ka bussiühendus kesklinnaga on väga hea.

Niidupargi elurajoon paikneb kohe Niidu pargi kõrval. Park on osa 20-hektarilisest Niidu maastikukaitsealast, kus asuvad vanametsade vääriselupaigad ja pesitseb mitmeid linnuliike.

Niidumetsa bussipeatus asub uuest elurajoonist praktiliselt üle tee, 100 m kaugusel. Lähedal on Pärnu jõgi, Jaansoni rada, Rääma looduskaitseala, koolid ja lasteaiad.

Lähiajal avatakse Niidu tänaval uus Rimi kauplus, mis jääb Niidupargi elurajoonist 400 m kaugusele. Mugavalt lähedal asub Selver. Sel aastal peaks linna poolt Oja 122 kinnistule rajatama ka uus laste mänguväljak, mis sai Pärnu kaasava eelarve hääletusel teise koha.

Energiasäästlikud ja uuenduslikud kortermajad koos oma päikesejaamaga
Niidupargi elurajooni majad on energiasäästlikud ja läbimõeldud planeeringuga. Korterid on 1-4toalised. Igal korteril on rõdu või terrass, kõrged laed, sundventilatsioon ja põrandavesiküte. Lisatasu eest on võimalik soetada parkimiskoht ja panipaik. Niidu 1c ja Oja 69 majas on lift.

Kõigile Niidupargi majadele paigaldatakse katusele päikesejaam, mis aitab igakuiseid kulusid veelgi vähendada.

Esimese ehitusetapi lõpuks luuakse majaelanikele elektriauto laadimise võimalus kinnistu ühisalal. Turvatunde hoidmiseks on majade juures videovalve. Elanike parkimiskohad asuvad tõkkepuu taga, mida saab avada nii puldist, mobiilist kui ka automaatse autonumbri tuvastuslahendusega. Uuenduslik on ka fonosüsteem, mida saab juhtida distantsilt ja telefoni äpiga, ilma kodus olemata.

Tutvu lähemalt Niidupargi arendusega ja müügisolevate korteritega: https://samet.ee/niidupargi/

Kõik uudised