Uudised

Algas Lina 18a korterite müük

02.11.2021

Täpselt aasta tagasi sai valmis Lillepargi kodude esimene maja Lina 18b. Tänasest on avatud Lillepargi kodude teise kortermaja Lina 18a müük, mille ettevalmistustööd on juba alanud ja kus korterid saavad plaani järgi üleandmiseks valmis 2022. a suve lõpus.

Lillepargi kodud koosnevad kahest kortermajast, mis asuvad Pärnus, Lille ja Rohu tänava vahelises kvartalis, kuhu on viimastel aastatel kerkinud mitmeid uusarendusi. Kvartal paikneb idüllilises aedlinna atmosfääris, mis on eemal kärarikkast linnasaginast. Lillepargi esimene maja valmis 2020. aasta novembris, kus kõik 28 korterit leidsid endale kiirelt omaniku, paljud neist juba ehitusetapis.

„Tegelikult oli huvi Lillepargi esimese maja vastu nii suur, et mitmed huvilised jäid sõna otseses mõttes ukse taha ja pidime nad panema ootejärjekorda,“ kommenteeris Janno Metsa, SA.METi strateegia- ja arendusjuht, kes igapäevaselt kinnisvaraarenduse teemade eest vastutab. „Neile inimestele pakkusime võimalust broneerida korter Lillepargi teisena ehitatavasse Lina 18a majja. Nii ongi tänaseks ligi 70% korteritest juba broneeritud ja ka broneerimistasud makstud, mis tõestab veel kord, et inimestel on sõltumata maailmas valitsevast olukorrast jätkuvalt väga suur huvi mõistliku hinna-kvaliteedi suhtega uute korterite vastu,“ ütles Metsa.

Uus värskelt müüki tulnud Lina tn 18a maja moodustab ühtse terviku Lillepargi kodude esimese kortermaja Lina 18b-ga, ainult et kui esimene maja oli 4-korruseline, siis teisel majal saab olema 3 korrust ja sinna on planeeritud 21 korterit.

Nagu esimeses majas, nii on ka Lina 18a majas igal korteril oma isiklik rõdu või terrass. Korterid on 1-4toalised ja suurematesse korteritesse on soovi korral võimalik ehitada saun. Maja ümbrusse on rajatud tõkkepuuga avanevad parkimisalad. Maja juurde kuulub veel mänguväljak, panipaigad ja ühine ratta- ja lapsevankrite hoiuruum. Välisukse avamine käib korterist fonolukuga. Kinnistule on paigaldatud ka kaameravalve.

Hetkel käivad Lina tn 18a krundil ettevalmistavad tööd. Maja ehitus peaks algama detsembris ja korterid on valmis üleandmiseks eelduslikult järgmise aasta suve lõpus. Uue Lina 18a kortermaja energiaklass on A, mis näitab, et tegemist on ökonoomsete ja energiasäästlike kodudega.

„Hea meel on selle üle, et koos Lillepargi teise maja valmimisega saab jälle osake Pärnu linnaruumist korda. Varasemalt oli Lillepargi kodude asukoht suhteliselt võssa kasvanud ja inimestel oli kombeks sinna prügi viia,“ kommenteeris Metsa.

Sel sügisel 30-aastaseks saava AS SA.METi kinnisvaraalane tegevus sai alguse 2016. aastal. 5 aastaga on uue kodu leidnud 146 Pärnu pere, lähimate aastate jooksul ootab arendamist veel ligi 260 korterit. Iga järgmise arendusega vaadatakse üle ka arendusprotsess ja arvestatakse eelmiste positiivsete kogemustega.

„Võime olla rõõmsad, sest üldjoontes on meie uute kodude ostjad oma kodudega väga rahul. Praeguste päringute alusel tundub, et ka Lina 18a korterid võivad omaniku leida sama kiirelt kui eelmise maja puhul, seepärast tuleks oma korteri ostu soovist kindlasti kiiremas korras teada anda,“ rõhutas Metsa.

Lina 18a korterite müügiga tegeleb Pärnu Kinnisvaraekspert. Kortereid saab broneerida ja oma huvist teada anda Lillepargi kodude arenduse lehel.

Neil, kes Lina 18a majas sobivat korterit ei leia või oma huvi registreerimisega hilja peale jäävad, soovitame tutvuda Niidupargi elurajooniga, kuhu kerkib lähima 5 aasta jooksul 6 uut ja energiasäästlikku kortermaja. Ka seal valmib esimene maja kõigi eelduste kohaselt juba 2022. aastal.

Kõik uudised